Φτάνουμε στα Άκρα - Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της INTERSPORT


 

H INTERSPORT, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας  του Ομίλου FOURLIS, εδώ και χρόνια φέρνει επιτυχώς τους νέους κοντά στον αθλητισμό, μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα και δράσεις.

Από το φθινόπωρο του 2011, η INTERSPORT υλοποιεί το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ»,  στα πλαίσια του οποίου επισκέπτεται απομακρυσμένα και ακριτικά Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας και προσφέρει δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό, αξεσουάρ και είδη γυμναστικής υψηλών προδιαγραφών, τα οποία συμβάλλουν στη διεξαγωγή προπονήσεων σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα που εντάσσονται στο μάθημα της φυσικής αγωγής. Την αποστολή ακολουθούν αθλητές τοπικών συλλόγων οι οποίοι μιλούν στα παιδιά για τη σημασία της άσκησης και της διατροφής για τη ζωή τους.

Το πρόγραμμα «ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ» αποτελεί μία πρωτοβουλία που υπηρετεί την αποστολή της INTERSPORT να εμφυσήσει τις αξίες του αθλητισμού σε παιδιά και να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν.

Προτεραιότητα του προγράμματος αποτελούν οι περιοχές και τα σχολεία εκείνα τα οποία χρήζουν μεγαλύτερης φροντίδας λόγω της περιορισμένης πρόσβασής τους σε αθλητικές διοργανώσεις και εγκαταστάσεις.

Για την υλοποίηση του προγράμματος «ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ», η INTERSPORT συνεργάζεται με τους εκάστοτε Δήμους και τις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα «ΦΤΑΝΟΥΜΕΣ ΤΑ ΑΚΡΑ» σε αριθμούς:

  • 2011: Επισκεφθήκαμε 26 Δημοτικά Σχολεία στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς. Προσεγγίσαμε περισσότερα από 2.400 παιδιά
  • 2012: Επισκεφθήκαμε 30 Δημοτικά Σχολεία όλων των Νομών της Κρήτης. Προσεγγίσαμε περισσότερα από 4.000 παιδιά
  • 2013: Επισκεφθήκαμε 30 Δημοτικά Σχολεία των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Κέρκυρας, δίνοντας χαρά σε περισσότερα από 3.000 παιδιά
  • 2014: Επισκεφθήκαμε 25 Δημοτικά Σχολεία των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, χαρίζοντας χαμόγελα σε περισσότερα από 2.500 παιδιά
  • 2015: Επισκεφθήκαμε 26 Δημόσια Δημοτικά Σχολεία των Νομών Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, χαρίζοντας αθλητικό εξοπλισμό σε περισσότερα από 3.000 παιδιά.
  • 2016: Επισκεφθήκαμε 26 Δημόσια Δημοτικά Σχολεία των Νομών Τρικάλων, Καρδίτσας και Ευρυτανίας, χαρίζοντας αθλητικό εξοπλισμό σε περισσότερα από 2.000 παιδιά.
  • 2017: Επισκεφθήκαμε 25 Δημόσια Δημοτικά Σχολεία των Νομών Θεσσαλονίκης, Δράμας και Κιλκίς, χαρίζοντας αθλητικό εξοπλισμό σε περισσότερα από 4.000 παιδιά.

Συνολικά, από το 2011 έχουμε επισκεφθεί 188 Δημοτικά σχολεία, χαρίζοντας χαμόγελα σε 21.000 περίπου μαθητές.. και συνεχίζουμε!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το το διάστημα 2012-2017  στην ενέργεια συμμετείχαν και  εργαζόμενοι της INTERSPORT και του Ομίλου FOURLIS οι οποίοι εργάστηκαν εθελοντικά για τη συλλογή και συσκευασία του εξοπλισμού που μοιράστηκε στα σχολεία προσφέροντας με τον τρόπο αυτό την πολύτιμη βοήθειά τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης.